DanmarkLolland

…og en god socialdemokrat

Fotoet herover viser flammer i ovnen på Maribo Bio Værk, optaget den første aften med værket i drift. Det kunne dog lige så godt være en ovn hvor både din fortid og fremtid blev brændt på opfordring fra vor statsminister, Mette Frederiksen. Det er sgu uhyggeligt du. KLIK på foto for at åbne en større udgave.

Debat indlæggene i Folketidende er måske ikke det helt rette sted at diskutere landspolotik, men OK – tingende hænger jo sammen. Således var der i FT lørdag den 28. november et indlæg hvor Mette Frederiksen ( en statsminister ) lovprises på alle tænkelige måder. Den “lovovertrædelse” der var tale om i forbindelse med aflivning af den “smule mink” blev bagatelliseret i en grad at man ( næsten ) flød med i en glædesrus.

Heldigvis klippede jeg debatindlægget ud, satte det over “det lille blus” for at koge det ind til benet, og hvad var resultatet : “Jeg er en god socialdemokrat, og dem der ikke er enige med mig er nogle idioter”, stod der på det tilbageværende materiale.

Er virkeligheden så rød / blå eller så sort / hvid ?

Torsdag den 03. december kom et indlæg fra en anden læser, der “er hjemme” i det juridiske, og denne havde så nogle synspunkter omkring det lovmæssige i “mink sagen” med henvisninger til paragraffer, der underbygger beskrivelserne. Disse beskrivelser fortæller at vi har en statsminister der “går egne veje”. Én ting er  lov – noget andet er hensynet til et specifikt erhverv  / os borgere / skatteyderne.

Aflivningen af alle mink i Danmark var lig med nedlukning at en hel branche – en branche der har gamle traditioner her i landet, og som står for 40% af verdensmarkedet. Aflivningen skete med begrundelsen “for folkesundheden” – en påstand vi som almindelig borger ingen mulighed har for at vurdere, men “et godt spørgsmål” er dog : “Hvorfor skulle det gå så stærkt”. Iflg forlydender under “traktortræk” på Langelinje er ingen af de personer der har erfaring / viden om smitte fra dyr til mennesker blevet spurgt til råds, ligesom risikoen har været kendt i måneder.

Det er fint at stå og tude når et helt erhverv er lukket ned. Det havde været bedre at prøve at sætte sig i minkavlernes sted inden stikket blev trukket, og måske tænke : “Er der en anden løsning ?”.

Jeg tænker : “Hvis jeg nu ser et pressemøde fra regeringen der fortæller at det fra arbejdstids ophør i dag ikke længere er lovligt at reparere biler – hvad ville min reaktion være ?” ( jeg har repareret biler siden jeg gik i 10. klasse i 1970 ).

Je’ tror sgu jeg ville blive ked.

Som en ekstra “aperitif” diskuteres nu om udtalelsen på pressemødet var en “ordre” eller blot en “anbefaling”. Ja, nu stiger kunsten for Justitsministeriet – men dette har Mette Frederiksen nok også en undskyldning for.

Nu er det ikke sådan at jeg ikke kan synes en socialdemokrat kan sige noget fornuftigt. Bo Abildgaard ( Guldborgsund ) og én af hans kolleger ( som jeg ikke kan huske navnet på ) er fremkommet med nogle særdeles fine udtalelser omkring Vennerslund møllerne, som lige så godt kunne være skrevet af mig. Ligeså kunne jeg føle den tomhed som Frank Jensen må have haft da han steg på sin cykel på Rådhuspladsen efter at have talt med journalister på sin sidste arbejdsdag som Overborgmester i København.

Lige en indrømmelse til : Jeg har også en gang stemt personligt på en socialdemokrat, nemlig den tidligere borgmester i Maribo Kommune, A. Steen Nielsen. Vi er mange der savner ham, hans politik og hans forretningsmæssige tankegang – en tankegang der “bandt det hele sammen”.

Lidt fra den anden side af det politiske spekter : Når man som Anders Fogh Rasmussen kan gå fra kreativ bogføring i Skatteministeriet til en toppost i NATO synes der store muligheder, også for Mette Frederiksen.

Konklusion : Prøv at acceptere hinandens meninger, uanset om vi har det samme politiske ståsted. Sammen bliver vi stærkere når vi undlader at bruge energi på at nedgøre hinanden på grund af farve ( ikke hudfarve ). Oven i købet bliver resultatet bedre når der ikke alene er tale om “medløbere” ( kammerater ).

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9 – 4930 Maribo.

De borgerlige partiers hensynsløse magtbegær !

Mink og grundlov igen igen.

Grundlovsbrud eller ikke grundlovsbrud ? Det er spørgsmålet.