Uncategorized

Erhvervsklima på Lolland.

Erhvervsklimamåling
Akkumuleringstank ved Maribo Varmeværks nye bio – værk under opførelse.

I dagens uundværlige avis, Folketidende, kunne man den 01. december læse et uddrag af Dansk Industri’s “erhvervklimamåling”, en måling der samlet set sætter Lolland Falster i det gode selskab i den øverste halvdel – godt scoret med Guldborgsund på en 31. plads og Lolland på en 29. plads.

Fint, men det er jo heller ikke så underligt. Her i området er stabil arbejdskraft til en overkommelig pris, masser af ( elektrisk ) energi, der ikke kan bruges andre steder, foruden innovative ledelser i begge kommuner.  Læg dertil samarbejde med store selskaber uden for vor landsdel, et samarbejde der ikke alene gavner os som landsdel, men i højere grad “dem i Hovedstaden”.

Netop masser af tilgængelig “grøn energi” produceret fra såvel solceller som vindmøller, og i en mængde så man næsten kan høre det gamle Cliff Richard hit “Power To All Our Friends” for sine ører, vil jo sammen med vore smukke natur virke tiltrækkende for nye virksomheder og deres medarbejdere.

De grønne tiltag bakkes op af et fælleskommunalt affaldsselskab, der på en diskret og for borgerne hensynsfuld måde håndterer såvel småt som stort i en sådan grad at “grønne firmaer” i andre dele af landet har fået øje på vor smukke landsdel. Affaldsselskabet kan med sin ekspertise fjerne alt fra jordens overflade, og samtidig sikre materialerne til vore efterkommere.

Det er derfor meget forståeligt at vi lokalt ligger yderst komfortabel i målingen, og os der allerede er etableret i de senere år ( 42 for mit vedkommende ) nyder naturligvis godt af de lokale tiltag, der gennem alle årene er sket i området.

En bekendt der netop er kommet ind ad døren, som jeg viser “mit skriv” til, ryster på hovedet og siger : “For Lolland’s vedkommende har du vendt barometeret på hovedet”.

Snøft, nu havde jeg eller fået et smil på der kunne måles med min gode kollega Kim Frimann’s i netop Folketidende. Nå, men så er der “lidt småpillerier” for kommunalbestyrelsen og administrationen at tage fat på.

Jeg sidder stille tilbage og tænker et stille : “Hvorfor fungerer den højt profilerede erhvervsfremmeorganisation Business Lolland Falster kun i den ene halvdel af dens virkeområde ?”

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9 – 4930  Maribo.