Miljø og klima

REFA, ren service for alle

REFA bakker
Den ruminddelte genbrugsbeholder ankommet til Nystedevj 32.

For 14 måneder siden kunne REFA ikke bakke. Det har virksomhedens chauffører nu trænet så meget i, at der kræves betaling for samme.

Lørdag den 23. januar kunne der i vor uundværlige Folketidende læses at nye regulativer for afhentning af affald snarest træder i kraft. Regulativet beskriver at “kunderne” til “servicevirksomheden REFA” skal betale det beskedne gebyr af kr. 3.768 årligt ( ekstra ) pr. beholder, når der er behov for at bakke 50 m og derover.

Det manglede da bare, når dele af befolkningen har været så ubehøvlede at bosætte sig i et landdistrikt – eller gør det ?

Hvad er anderledes nu i forhold til for 15 måneder siden ? Vejene ? Nej. Chaufførerne ? Nej. Bilerne ? Nej. De “skraldebiler” der ses på vejene er jo ikke “nogen der lige er trillet af båndet”.

At det sandsynligvis mest går ud over den ældre generation, ser ikke ud til at bekymre vore lokalpolitikere. Det skal dog fremhæves at der fra Lollands side ønskes lige betaling for lige service.

Afhentning af skrald f.eks. på en mindre vej i Maribo Midtby med tætplacerede huse må antages fremover at blive en guldrandet forretning.

Jeg formoder, som noget helt naturligt, at REFA også ændrer i regulativet for os andre der ikke har behov for “bakninger”.

For vort eget vedkommende kan måles 8 meter og 6 centimeter fra vejkant til bagkant af skraldestativ. Af denne grund vil der selvfølgelig ske en nedjustering af vor betaling. Det samme gælder for en række beboere på Nystedvej.

Se det er kommunal service i særklasse.

Ærgerligt at Folketidende ikke udkommer hver dag til alle hustande på Lolland – Falster. Herved kunne landsdelens beboere få en fornemmelse af hvor meget vort lokale affaldsselskab, REFA, gør for os.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen
Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9
4930  Maribo.

Læs også  refaREFA – et no go ved at klikke på denne tekst.

Besøg refa.dk ved at klikke på denne tekst.

Det beskedne REFA gebyr for “bakning”.

Mange tak til REFA.