LollandMiljø og klima
Ak, ak – føreren af denne klipper har ikke forstået en døjt af hvad vedligeholdelse af offentlige arealer består af.

Lolland – En klimakommune ?

I Folketidende lørdag den 06. juni kunne man på side 25 læse et indlæg af Erhardt Tonnesen med overskriften “At Lolland kalder sig en “grøn kommune” er som at købe elastik i metermål”.

Ved første gennemlæsning tænker jeg blot at ET er én af mine “modstandere”. Indrømmet : Jeg er én af dem der slår rabatter ved vor bopæl på Nystedvej og ligeledes ved vor værkstedsadresse på Victor Kolbyes Vej i Maribo’s industriområde, og ikke tænker i samme bane som debatindlæggets ophavsmand. Jeg slår græsset i en kombination af jeg synes det er pænt, og det samtidig sikrer fornuftige oversigtforhold ved udkørsel fra begge ejendomme. En “sidegevinst” er at personalet i Lolland Kommune har mere tid, omend beskeden, til at vedligeholde andre og mere vigtige arealer i vor kommunde, vel vidende at omkostningerne til dette område er under pres.

Nå pyt, det skader ikke at tænke sig om en ekstra gang – også over hvad “modstandere” har skrevet i vor uundværlige Folketidende. Ved nærmere eftertanke vil jeg give ET ubetinget ret : Hold jer ( og mig selv ) fra de offentlige arealer, og lad naturen om denne sag. Nyd i fulde drag de fordele som herefter kommer helt af sig selv.

Da jeg er, som nogle nok har gættet, i autobranchen, kan jeg og mine kolleger i denne krisetid se en meromsætning forude på grund af de nedsatte oversigtforhold bl.a. ved udkørsel på mere befærdede veje når en mangfoldig biodiversitet skal opretholdes.

Spcecifikt i mit nærområde vil jeg nævne udkørsel fra Nystedvej i Østre Landevej på grund af “naturhæk” på adressen Østre Landevej 106, og ligeledes ved udkørsel fra Gl. Anderstrupvej i Østre landevej. Begge steder kræver det kørsel over hajtænder for ordentlig oversigt, men det positive, set fra en autoreparatør at der altid vil være skade på mindst 2 biler. Lad os bede til at der ikke sker personskade. Ja, kørerlærerne får nok også “et stykke af kagen”.

Så er der kun tilbage at håbe på skadesopretning og lakering sker på tidspunkter hvor det blæser, så autoværkstedet kan udnytte den grønne strøm fra vore lokale vindmøller. Jo, vi på Lolland er grønne ( i mere end én forstand ).

At Lolland kalder sig en “grøn kommune” er som at købe elastik i metermål

Kommentar til ovenstående

Kulturminister Joy Mogensen i Pilgrimshuset