Miljø og klimaOmkring Maribo
Afkørsel 48-Solcellepark
Område ved Afkørsel 48 – set fra indgangsvej til havekolonien “Sibirien”.

Solcelleanlæg ved afkørsel 48

Fredag den 11. maj var den store overskrift på “Folketidende“‘s forside “Solcellepark møder modstand” – en overskrift der dækker over massiv modstand fra såvel et enkelt medlem af Lolland Byråd, som fra flere navngivne borgere i Lolland Kommune.

Denne negative og helt visionsløse holdning over for et “grønt tiltag” forstår jeg ikke “en bjælde af”. Det må da være lysende klart at alle i Danmark står sammen og, som i dette tilfælde, hjælper Hovedstadens Forsyningseselskab, HOFOR, med at gøre København CO2 neutral i den nærmeste fremtid – det manglede da bare.

Som tak for hjælpen giver HOFOR en hensigtserkæring om at Københavnske institutioner køber bl.a. økologiske råvarer af de Lollandske “fyrtårne” som f.eks. Knuthenlund ( en bekendt hvisker mig nu i øret at Knuthenlund har lukket og slukket for al handel – nå pyt, der er nok et andet foretagende som HOFOR kan give en hensigtserklæring på ).

Eneste ulempe kan være at luftspejlinger kan give generende solglimt helt i Krønge ( eller var det i Bursø der var problemer med “at modtage” spejlinger fra vindmøllernes lanterner ).

Anlægget vil uden diskussion give en stor tilstrømning af “klimaturister” specielt af “Kjøvenhavnere”. Disse vil, helt naturligt, se hvor deres “grønne strøm” kommer fra, ligesom et et besøg i “Knuthenborg Vindmøllepark” lægges på vejen hjem til “Staden”.

Til alle jer tilhængere at dette for vor landsdel så fordelagtige projekt : Stil jer i en ring, tag hinanden i hånden, dans Høegh’re om og syng med på HOFOR HOFOR sluk sluk ( melodi : habba habba sut sut ). Efter 4 omgange slippes taget, og med venstre hånd banker I hinanden på panden.

Lyden af stilhed eller…

Udtrykket “Die Dumme Dänen” har fået en ny geografisk afgrænsning.

God sommer – uden sol til HOFOR.

Med venlig hilsen
Jørn Jørgensen, Nystedvej 32, 4930 Maribo.