Maribo By
Maribo Postkontor
Maribo posthus 14. december 2017.

Maribo Postkontor

For nogle få år siden forlangte Postnord ( det tidligere Postdanmark ) at postkasser ved private hjem og ved virksomheder skulle stå i skel ved offentlig vej ( eller i hvert fald meget tæt på skel ) for at lette arbejdet for Postnords ansatte.

Dette tiltag kan man som forbruger af postydelser sagtens have forståelse for – der er ingen grund til at postbuddet skal køre / gå længere end højst nødvendigt og / eller gætte sig frem til hvor husejeren har placeret postkassen…

…men dette forhold gælder ikke “den anden vej” – altså hvor forbrugeren skal benytte én af Postnords kendte røde postkasser til én eller flere brevforsendelser.

Fotoet til højre for denne tekst er taget den 14. december 2017 og illustrerer meget god foranstående påstand. Bilerne på fotoet må formodes at være medarbejdernes biler, der er placeret på selskabets bedste parkeringspladser – parkeringspladser der også bruges af kunder til boksanlægget i samme bygning.

På parkeringspladsen mod vest er altid ledige pladser – men så skal medarbejderne selvfølgelig også bevæge sig måske 100 meter for at komme på arbejde.

Resultatet er at der reelt er én p-plads til rådighed når kunder skal tømme postboks – tilmed en p-plads hvor jeg “blev rystet på hoveret af” af en postmedarbejder under brug.

Nå pyt – aftalen med postboks er af Postnord opsagt pr. 31.12.2017, så jeg slipper for at irritere mig over mangelned parkeringsmuligheder ved denne virksomhed, ligesom jeg ikke tager skade af ( i modsætning til postmedarbejderne ) at gå fra A. Steen Nielsens Vej til den opsatte røde postkasse for at sende post – en post der, hvis jeg er heldig, allerede vil være hos modtageren en uge efter indlevering.

Med venlig hilsen

Jørn Jørgensen, Nystedvej 32 / Victor Kolbyes Vej 9 – 4930 Maribo.